Samsung Galaxy S9 stiže početkom 2018. godine, ali neće imati dve bitne stvari?

samsung galaxy s8 smartfon pametni telefon 620x3501

Samsung bi mogao da krene stopama Apple-a ukoliko izbaci ove dve stvari

Samsung bi na svojoj predstojećoj perjanici, Galaxy S9 telefonu, mogao da izbaci dve bitne stvari - 3,5mm ulaz za slušalice i skener za otisak prsta.

Očekuje se da će južnokorejski gigant novi smartfon predstaviti početkom 2018. godine.

Nedavno smo imali priliku da saznamo kako je Samsung podneo zahtev za zaštitom patenta u vezi sa manjim, ujedno i bržim skenerom otiska prsta. Prema izvoru, novi skener trebalo je da se nalazi sa prednje strane uređaja.

Međutim, koji dan kasnije Ice Universe javlja kako dotični skener neće biti deo Samsungove "devetke", što u prevodu znači kako bi ovaj model trebalo da se oslanja isključivo na sistem 3D prepoznavanja lica.

Jedan drugi izvor (techdroider) dotakao se 3,5-milimetarskog audio porta koji bi takođe trebalo da bude uklonjen sa finalnog proizvoda. Isti izvor objavio je i navodne specifikacije uređaja Galaxy S9 i Galaxy S9+ koje su takođe potvrdile kako Samsung odustaje od 3,5-milimetarskog audio porta.

Prema njima, dimenzije Galaxy S9 modela biće 144,1 x 68,1 x 8,0 milimetara, ekran će imati dijagonalu od 5,8-inča i s obe strane uređaja nalaziće se po dve kamere (2x 16 MP zadnja, 2 x 12 MP prednja). Za Plus model navode se dimenzije od 155,2 x 73,4 x 8,1 milimetar, 6,2-inčni ekran te ista konfiguracija i rezolucija kamera.

Samsung Galaxy S8 830x01

Oba modela imaće i IP65/68 sertifikat koji garantuje kako će buduće "devetke" biti otpornije na vodu i prašinu.

Međutim, dok se sam proizvođač ne oglasi o specifikacijama, sve gore navedeno treba smatrati tek glasinama koje se na kraju mogu, ali i ne moraju pokazati kao tačne.

image

COOL radio

na radiostanica.com

Slušaj sada